Kehitetty virtuaalialusta markkinoi terveysturvallista matkustamista ja hygieniaa laivanrakennusalalle

18.8.2023Riika MäkinenUutiset

Tutkimuskeskus WANDER ja TuKKK Porin yksikkö yhdessä yritysjoukon kanssa kehittivät laivanrakennusalalle virtuaalisen innovaatioalustan eli 3D-animaation, joka markkinoi tuotteita ja ratkaisuja laivanrakennusalalle, tiedottaa terveysturvallisesta matkustamisesta sekä esittelee laivan uutena markkinakohteena.

Kuvakaappaus videosta. Taustalla risteilyalus.

Koronapandemiakin sen osoitti; infektiot ovat vakava terveysriski paikoissa, joissa on paljon ihmisiä. Epidemiat aluksilla, esimerkiksi risteilijöillä, aiheuttavat terveysriskin, kustannuksia ja imagomenetyksiä, joita perinteisillä ratkaisuilla on vaikea hallita ja ennaltaehkäistä.

Virtuaalinen innovaatioalusta antaa sisätilan hygienian tuotteita, ratkaisuja ja teknologioita tarjoaville yrityksille mahdollisuuden esitellä osaamistaan ja kehittää ratkaisujaan soveltuvaksi myös laivaympäristöön. Perinteisten keinojen rinnalla pitää kehittää myös uusia tehokkaita teknologioita ja ratkaisuja. Innovaatioalustan toivotaan lisäävän tietoisuutta eri hygieniaratkaisuista sekä terveysturvallisesta matkustamisesta.

Innovaatioalusta valmistui osana Satakuntaliiton EAKR-rahoittamaa TERVA-hanketta.

Lue lisää TERVA-hankkeesta sen hankesivulta.

Jaa artikkeli

Lisää aiheesta

Lue lisää: