Palvelut

Tutkimuskeskus WANDER tuottaa tutkimus- ja asiantuntijapalveluita yrityksille, viranomaisille ja muille organisaatioille.

Tutkimuskeskus WANDER tuottaa yrityksille ja viranomaisille tutkimus- ja asiantuntijapalveluita koskien vettä, veden kanssa kosketuksissa olevia materiaaleja sekä rakennetun sisäympäristön hygieniaa parantavia ratkaisuja.

Esimerkkejä asiantuntijapalveluista ovat vesityökorttikoulutukset sekä juomavesijärjestelmien rakentamiseen, antimikrobisiin tuotteisiin ja juomaveteen liittyvät tuotehyväksynnän ja standardisoinnin asiantuntijatehtävät sekä koulutukset.

Tutkimuspalveluita ovat muun muassa yritysten kanssa tehtävät kahdenväliset tutkimusprojektit sekä julkisella rahoituksella toteutettavat projektit, joissa mukana on useita yrityksiä.

WANDERin edustajat osallistuvat seuraaviin standardisointiryhmiin: 

  • ISO TC 330 Surfaces with biocidal and antimicrobial properties ja sen alatyöryhmä ISO NP 7581. Vuodesta 2021 alkaen mukana Merja Ahonen ja Riika Mäkinen. 
  • CEN/TC164 Water Supply/WG3 Effects of materials in contact with drinking water and several ad hoc groups of WG3. Vuodesta 2005 alkaen mukana Tuija Kaunisto ja Aino Pelto-Huikko. 
  • CEN/TC 164 Water Supply/WG 9 Drinking water treatment. Task group (TG)2 Aluminium and iron salts. Vuodesta 2005 alkaen mukana Riika Mäkinen ja Aino Pelto-Huikko. Puheenjohtajana ja koordinaattorina on toiminut Aino Pelto-Huikko vuodesta 2011 alkaen.  
Vettä päästetään hanasta lasipurkkiin.