WANDERin uudet asiantuntijat aloittaneet

13.4.2022Uutiset

Tutkimuskeskus WANDER rekrytoi helmikuussa sisätilan hygienian tiimiin uusia tutkijoita. Hyviä hakemuksia tuli odotettua enemmän ja nyt keskuksessa on aloittanut työnsä neljä uutta asiantuntijaa. Seuraavassa uudet WANDERlaiset esittelevät itsensä ja kertovat taustastaan.

Lähikuvassa Meija KivisaariTutkija Meija Kivisaari

Olen Meija Kivisaari ja takanani on pitkä ura mikrobiologina. Koulutukseltani olen filosofian maisteri pääaineena biokemia, ja sivuaineena kemia Olen opinnoissani erikoistunut mikrobiologiaan. Olen toiminut yli 20 vuotta elintarvike- ja ympäristölaboratorioissa mikrobiologina ja viimeisimpänä KVVY Tutkimus Oy:ssä. Erityisosaamiseni on asumisterveys- ja vesimikrobiologiassa ja nyt haluan tuoda vankan konkreettisen kokemukseni myös alan tutkimuksen käyttöön. Uudet alut ovat aina jännittäviä ja olenkin hyvin innostunut tarttumaan toimeen tutkimustyössä.

 

Lähikuvassa Anita Mäki.Tutkija Anita Mäki

Valmistuin muutama vuosi sitten Jyväskylän yliopistosta solu- ja molekyylibiologian tohtoriksi. Tohtoriopinnoissani arvioin ja kehitin uusia molekylaarisia menetelmiä uuden sukupolven sekvensoinnilla tapahtuvaan mikrobien geneettiseen tunnistamiseen. Hienoa jatkaa mikrobiologian töitä täällä SAMKissa! Olen tutkinut myös eukaryoottisten solujen solunsisäistä vesikkeliliikennettä ja endosytoosia, varsinkin viruksen soluun pääsyä. Nuorempana toimin Sote-alalla hoitajana sairaaloiden lastenosastoilla ja lastensuojelussa perhekasvattajana.

 

Close-up of Kalle Salonen.Asiantuntija Kalle Salonen

Olen kotoisin Raumalta ja valmistunut Aalto-yliopistosta 2007 bioprosessitekniikan puolelta diplomi-insinööriksi. Olin Aallossa aluksi tutkimusapulaisena kolme vuotta ja valmistumisen jälkeen tutkijana reilut viisi vuotta. Tutkijana ollessani perustin yrityksen tutkimuspuolen koe- ja mittalaitteisiin liittyen ja sillä tiellä on menty jo 12 vuotta. Pääsen toivottavasti antamaan poikkitieteellisen panokseni myös Wanderin projekteihin aloitettuani nyt SAMK:ssa osa-aikaisena asiantuntijana.

 

 

Lähikuvassa Tuukka Sillanpää.Projektityöntekijä Tuukka Sillanpää

Olen Tuukka Sillanpää, 39 v. ja opiskelen SAMKissa energia- ja ympäristötekniikkaa kolmatta vuotta. Tarkoitus olisi valmistua joulukuussa 2022. Suuntaudun opinnoissani ympäristötekniikkaan ja erityisesti minua kiinnostaa tulevaisuudessa työskennellä veteen ja terveelliseen ympäristöön vaikuttavien tekijöiden parissa. Tutkimuskeskus Wanderiin päädyin opiskeluiden kautta ja tällä hetkellä työskentelen määräaikaisena kaksi kuukautta avustavissa tehtävissä eri projekteissa. Koen, että Wanderissa muilta ammattilaisilta saatu oppi ja tieto tulee hyötykäyttöön tulevaisuuden työssä. Kannustan muita alan opiskelijoita tutustumaan tutkimuskeskus Wanderin tarjoamiin opinnäytetöihin ja mahdollisiin projektitöihin.

 

Jaa artikkeli

Lisää aiheesta