ARPO-hankkeessa julkaistaan mobiilipeli alakoululaisille

2.10.2023Janika KantoUutiset

Antimikrobiset ratkaisut Rauman Pohjoiskehän koulussa -hankkeessa on osana lapsille suunniteltua hygieniakasvatuspakettia luotu mobiilipeli, joka opettaa lapsille sisätilan hygieniaa hauskalla tavalla. Pelissä erilaiset mikrobit ovat vallanneet koulun, ja pelaajan tehtävänä on eliminoida pöpöt puhdistusaineella, jota ammutaan suihkepullosta. Pelissä on lisäksi kaikenlaisia pieniä sivutehtäviä, kuten biofilmien puhdistusta käsienpesualtaista ja huonekalujen päivittämistä antimikrobisiksi.

Kuvakaappaus pelistä.

Pelin ideana on opettaa lapsille, kuinka pöpöjä sisätiloissa voi vähentää hyvällä hygienialla, ja kuinka nopeasti pöpöt toisaalta pääsevät lisääntymään, jos esimerkiksi pulpetteja ei ikinä puhdisteta. Peliä ovat kehittäneet SAMKin kesätyöntekijä Mika Henttinen ja opiskelija Santeri Turta RoboAI:n tutkimus- ja tuotekehityskeskuksessa. Peli on ARPO-hankkeen ja RoboAI:n Peliselli-hankkeen yhteinen tulos. Mobiilipeli julkaistaan syksyn 2023 aikana.

ARPOssa tehtävään hygieniakasvatuspakettiin kuuluu mobiilipelin lisäksi muun muassa muistipeli, esite ja näytteenottokitti. Paketilla pyritään edistämään koululaisten ymmärrystä hygieniasta, mikrobeista ja tartuntatautien leviämisestä. Pöpökammoa paketilla ei haluta aiheuttaa, minkä vuoksi myös ihmiselle hyödyllisistä mikrobeista puhutaan. Tiivis yhteistyö Pohjoiskehän koulun kanssa ja tutkijoiden säännöllinen vierailu koululla on kaiken lisäksi ainutkertainen tilaisuus lapsille päästä seuraamaan läheltä tutkijan työtä.

Jaa artikkeli

Lue lisää: