Pisara puhdasta vettä -tapahtuma innoitti partiolaisia tutkimaan veden laatua

20.9.2022Elle-Maria PeltomäkiTapahtumat

Keskiviikkona 14.9. Tutkimuskeskus WANDER järjesti mielenkiintoisen ja mukavan illan Porin Kirjurinluodossa. Paikalle saapui joukko nuoria partiolaisia, ja myöhemmin illalla he pääsivät itse tekemään vesirepun sisältämiä vesitestejä. Vesireppu on suunniteltu vesistöjen laadun tutkimiseen, ja se sisältää erilaisia helppoja ja hauskoja testejä. Tapahtuma toteutettiin yhteistyössä Porin Teljän Rotaryklubin kanssa.

Ryhmäkuva osallistujista illan päätteeksi
Osallistujat Kirjurinluodossa illan päätteeksi. Kuva Pirjo Hakanpää.

Nainen seisoo yleisön edessä.
Esitys partiolaisille puhtaasta vedestä ja sen säästämisestä. Kuva Meija Kivisaari.

Kokoonnuimme aluksi Porin Suomalaiselle Klubille syömään pientä iltapalaa ja kuuntelemaan esitystä puhtaasta vedestä ja sen säästämisestä. Esitys sai aikaan paljon hyvää keskustelua, ja puheensorina täytti juhlasalin nopeasti. Partiolaisilla oli huimasti hyviä kommentteja aiheeseen liittyen, ja yhdessä saimme pohtia illan teemaan sopivia asioita.

Lapset tekevät testeja Kirjurinluodossa.
Partiolaiset suorittamassa vesitestejä. Kuva Pirjo Hakanpää.

Kiinnostavin osuus illasta oli vesitestien tekeminen Kirjurinluodon uimarannalla. Aluksi jännitimme sään puolesta, mutta lopulta sade taukosi ja saimme viettää kivan illan yhdessä. Partiolaiset jakaantuivat pieniin ryhmiin, ja he pääsivät kokeilemaan ihan oikeiden testien tekemistä. Vesirepun testien avulla selvitettiin muun muassa jokiveden pH-arvo, veden happipitoisuus ja se, kuinka sameaa vesi on. Partiolaiset olivat silminnähden innoissaan, ja kaikki pääsivät vuorollaan kokeilemaan, miltä tuntuu itse olla tutkijan roolissa. Ilta oli kaiken kaikkiaan onnistunut!

 

Lisätietoja Porin Teljän Roratyklubista (teljänrotaryt.fi)

Jaa artikkeli

Lue lisää: