

Projektin tavoitteet
- Tukea elintarviketuotannon toimijoita vihreässä siirtymässä pellolta pöytään pienentämällä kemikaalikuormaa ja minimoimalla hiilijalanjälkeä kemikaalittoman teknologian avulla.
- Parantaa kasvien kasvunopeutta sekä lisätä kasviterveyttä, tuottavuutta, kasvien hygieniaa ja säilyvyyttä.
Yhteystiedot
Tutkimuspäällikkö
Martti Latva
p. 044 710 3060
martti.latva@samk.fi
Käytännön toimet
- Kehitetään uutta teknologiaa, jolla tuotetaan nanokokoluokan kaasukuplia eli nanohappivettä
- Tutkitaan nanohappiveden käyttöä, teknologiaa ja vaikutuksia kasvien ja marjojen kasvunopeuteen, kokonaiskasvuun ja makuun hankkeessa mukana olevissa kaupallisissa kasvihuoneissa.

Videot
Artikkelit
Yritys nappasi innovaatiopalkinnon laitteella, joka toimii samalla periaatteella kuin mummon kasteluniksi | YLE | 18.10.2023
NABLE-hankkeessa nanohappivedellä lisätään kasvihuoneiden tuottavuutta ja kannattavuutta | Hämeenraitti.fi | 12.12.2022
Nanohappivettä kokeillaan kasvihuoneviljelyssä | Kehittyvä elintarvike | 9.6.2022
Partnerit





Hanketta on rahoitettu Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelman 2014-2020 EU:n elpymisvälineen lisävaroista vuosina 2021-2022.