

Turvetuotannon vähentyminen aiheuttaa muutoksia Satakunnassa. Elinvoiman turvaamiseksi myös tulevaisuudessa tarvitaan panostuksia TKI-toimintaan, erityisesti uusien innovaatioiden, toimintamallien, teknologioiden ja tuotantoprosessien kehittämiseen sekä niiden tuomiseen yrittäjien ulottuville ja käytäntöön. Yksi keskeinen toimiala Satakunnassa on biotalous ja siihen sisältyvä elintarviketuotanto ja ruokaketju, joihin kohdentuvilla TKI-toimenpiteillä on suuri merkitys Satakunnan aluetaloudessa.
Yhteystiedot
Erikoistutkija
Sari Repka
sari.repka@samk.fi
Projektin tavoitteet
- Korvata turvetuotannon vähentymisestä aiheutuvia tulonmenetyksiä paikallistaloudessa kehittämällä Satakunnan biotalouden ja ruokaketjun TKI-toimintaa.
- Selvittää mahdollisuuksia uusiin avauksiin bio- ja kiertotaloudessa.
- Tehostaa kiertotaloutta ja sivuvirtojen käyttöä yhteistyössä paikallisten yrittäjien kanssa.
- Perustaa Satakunnan biotalouden TKI-yhteistyöfoorumi.
Projektin toimenpiteet
- Sovelletaan innovatiivisia teknologioita kuten nanohappikasteluvesi ja uusi biohiiliratkaisu taimikasvatuksen tehostamiseen.
- Testataan AgriPV-konseptia eli ruoan ja aurinkosähkön samanaikaista tuottamista samalla maa-alalla Suomessa.
- Kehitetään konsepti uudesta innovatiivisesta kasvihuoneesta.
- Kehitetään uusia kuivikkeita ja energiantuotantoon käytettäviä materiaaleja.
- Kootaan tietoa sivuvirtapörssiin.
- Pidetään työpajoja, joissa suunnitellaan Satakunnan biotalouden tulevaisuutta.
Tapahtumat
BIOVAHVA-hanke järjestää biotalouden tutkimustoimintaan liittyviä tapahtumia. Lue lisää tapahtumista ja ilmoittaudu mukaan!
Artikkelit
Videot
Partnerit




Lisätietoja hankkeesta partnereiden sivuilta:
https://pyhajarvi-instituutti.fi/hanke/biovahva/
https://www.satafood.net/hankkeet/biovahva/
https://www.prizz.fi/kehittamisteemat/bio-ja-kiertotalous/biovahva.html