

Projektin tavoitteet
- Tukea elintarviketuotannon toimijoita vihreässä siirtymässä pellolta pöytään pienentämällä kemikaalikuormaa ja minimoimalla hiilijalanjälkeä kemikaalittoman teknologian avulla.
- Parantaa kasvien kasvunopeutta sekä lisätä kasviterveyttä, tuottavuutta, kasvien hygieniaa ja säilyvyyttä.
Yhteystiedot
Tutkimuspäällikkö
Martti Latva
p. 044 710 3060
martti.latva@samk.fi
Käytännön toimet
- Kehitetään uutta teknologiaa, jolla tuotetaan nanokokoluokan kaasukuplia eli nanohappivettä
- Tutkitaan nanohappiveden käyttöä, teknologiaa ja vaikutuksia kasvien ja marjojen kasvunopeuteen, kokonaiskasvuun ja makuun hankkeessa mukana olevissa kaupallisissa kasvihuoneissa.





Hanketta on rahoitettu Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelman 2014-2020 EU:n elpymisvälineen lisävaroista vuosina 2021-2022.